menu
Afeer Winschoten
  • Garst 6
  • 9673 AE Winschoten
  • (0597) 453 666

“Ik voel me stukken beter”

Antony Wiersema werkt sinds juli bij De Houtfabriek in Blijham, waar Afeer voor Dun Agro houtskeletten bouwt: “Als klein knuppeltje van acht stond ik al hutten te bouwen, hutten werden tuinhuizen en de tuinhuizen werden steeds groter. Ik heb altijd iets met timmeren gewild. Hiervoor zat ik thuis, maar daarvoor werkte ik als bouwhulp. Ik ben gestopt met school, omdat ik aan het werk kon. Van mijn achttiende tot mijn dertigste heb ik dat via uitzendbureaus gedaan. Toen werd ik ontslagen en kreeg ik een uitkering, maar thuiszitten is niets voor mij. Ik moet bezig zijn. Ik wou weer aan de slag.

De perfecte baan

Ik heb bij veel uitzendbureaus naar werk gezocht, en zit nu sinds juli hier, in De Houtfabriek. René, werkconsulent van Afeer, belde me op. Hij had dit werk gevonden en ik dacht: perfect. Ik voel me stukken beter. Geestelijk, maar lichamelijk ook. De eerste week was even wennen, maar het bevalt goed. De collega’s zijn leuk, en dat maakt de werksfeer prettig. Ik heb Jara als jobcoach en dat is wel makkelijk. Ik heb soms wat problemen met afmelden of juist weer beter melden en daar eerder bij een ander bedrijf wel eens problemen mee gehad. Ik spreek Jara niet heel veel, maar als er iets is, kan ik haar bellen. Ook heeft ze een fiets voor me geregeld, zodat ik op mijn werk kan komen. Het is nu net mijn tweede maand hier, maar er is me verteld dat ik mijn opleiding weer kan opstarten. Die kans wil ik pakken, want al van jongs af aan droom ik ervan om mijn eigen bouwbedrijf te beginnen.” 

Ben jij net zo’n ambitieuze aanpakker als Antony en wil je weer aan de slag? Neem contact op, dan kijken we samen hoe we ervoor kunnen zorgen dat jij je talenten ten volle benut.

Deel dit verhaal

Gerelateerde verhalen

Afeer heeft maatregelen getroffen inzake corona, meer informatie op deze speciale pagina.

Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren