Selecteer tekst op de pagina om deze te beluisteren.

Update 20 maart 2020

De eerste week dat we in ploegen werken zit er op. Het management en de teamleiders willen jullie complimenteren met de wijze waarop alle maatregelen rond de coronacrisis zijn opgepakt. Deze situatie is voor iedereen nieuw en dat betekent dat er soms moet worden geïmproviseerd. Dat wordt ook goed opgepakt en het is prachtig om te zien hoe goed er wordt samengewerkt. Maar eens temeer geldt: wees verstandig. Overleg goed met leidinggevenden als je het niet zeker weet. Alle afdelingen en werksoorten werken door momenteel. We letten er streng op dat iedereen rekening houdt met de hygiënevoorschriften en goed afstand bewaart tot elkaar.

Tussen locaties alleen reizen als het noodzakelijk is!

Vanaf maandag 23 maart willen we iedereen oproepen om alleen als het noodzakelijk is te reizen tussen de locaties van Afeer. Alleen het management en de teamleiders verplaatsen zich nog vrij tussen de locaties. Anderen slechts als het strikt noodzakelijk is. Dit om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen.

Hygiëne- en verdere maatregelen

  • We blijven strikt de hygiëneregels in acht nemen. (zie ook de posters op de afdelingen)
  • Ook tijdens de week dat je niet fysiek op het werk bent verricht je, indien mogelijk, gewoon (je) werk en/of ben je bereikbaar of beschikbaar voor werk.
  • Ben je ziek/grieperig of verkouden, neem dan contact op met je leidinggevende. In die gevallen is het beter om niet naar het werk te komen. Wellicht kun je wel gewoon thuiswerken.
  • Zorg ervoor dat je (georganiseerd) vervoerder op de hoogte is van je rooster zodat de taxi niet voor een dichte deur staat of op je staat te wachten.
  • Kun je door huiselijke omstandigheden niet naar je werk komen, overleg dan met je leidinggevende wat voor jou en Afeer de beste oplossing is.

Leidinggevenden

De leidinggevenden zijn het 1e aanspreekpunt binnen Afeer. Heb je vragen, stel ze aan hen. Op de website van Afeer en IntrAfeer staat een lijst met veel gestelde vragen. Kijk hier eerst op voordat je contact zoekt met je leidinggevende.

Thuiswerken

Nu we meer thuiswerken is het van belang om ook daar gezond te blijven. Van onze arbodienst hebben we een folder met tips voor thuiswerken die je helpen om in deze periode computerwerk-gerelateerde klachten te voorkomen. Deze folder vind je hier (PDF).

Tenslotte

Bij Afeer volgen we de berichtgeving rond corona nauwgezet en volgen we de aanwijzingen en richtlijnen van het kabinet, de GGD en het RIVM. Als er veranderingen worden doorgevoerd in de maatregelen bij Afeer, dan hoor je dat van Afeer.

Click to listen highlighted text!