Selecteer tekst op de pagina om deze te beluisteren.
Home > Nieuws van waarde > Persbericht > Persbericht: Lancering Afeer

Afeer is van start

Afeer is het nieuwe werkbedrijf in Oost-Groningen Vandaag is Afeer gestart: het nieuwe werkbedrijf voor de gemeenten Oldambt, Westerwolde en Pekela. Afeer – afgeleid van het Groningse woord voor ‘zakendoen’ en ‘baan’- is dé matchmaker van Oost-Groningen tussen werkzoekenden die een beroep op de Participatiewet doen en werkgevers.

Werk van waarde

Afeer voegt maatschappelijke waarde toe door het leveren van mensen en verrichten van werk en diensten. Afeer levert talentvolle en bijgeschoolde werkzoekenden aan werkgevers in de regio die graag maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Die sociaal gedreven zijn en het verschil willen maken en samen met Afeer kansen willen zien en grijpen. Afeer gelooft dat een duurzame verbinding tussen werkzoekende en werkgever leidt tot een win-win situatie: de één kan zijn talenten inzetten en krijgt toekomstperspectief en de ander maakt maatschappelijke winst. Afeer bestaat uit de afdelingen werk van de gemeenten Oldambt, Westerwolde en Pekela en SW Synergon. Hier zijn 1100 medewerkers in dienst. Het werkbedrijf is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de gemeenten Westerwolde, Oldambt en Pekela om meer mensen aan betaald werk te krijgen in Oost-Groningen. Aan de totstandkoming hebben naast de gemeenten ook het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de provincie Groningen en sociale partners ook hun steun en medewerking verleend. SW Synergon en de afdelingen Werk van Westerwolde, Pekela en Oldambt zijn in het nieuwe werkbedrijf opgegaan Vandaag was een feestelijk startevenement in de voormalige steenfabriek in Blijham. Hier proostten personeel en genodigden op de start van het nieuwe werkbedrijf. Wethouders Kees Swagerman (Oldambt), Giny Luth (Westerwolde) en Hennie Hemmes (Pekela) verrichtten de onthulling van de naam. De naam, het logo en de huisstijl zijn ontwikkeld door communicatiebureau Initio uit Groningen.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie bestemd: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jurrie Nieboer, T 0597-453612 of 06-54243866.

Click to listen highlighted text!