Selecteer tekst op de pagina om deze te beluisteren.

Werkgever van Waarde: Delana Koning van De Heerlijckheid aan het woord

Sinds de opening van ons restaurant ‘De Heerlijckheid van Winschoten’ in 2017 werken wij al samen met de Gemeente Oldambt. Recent werken we ook samen met Afeer om mensen binnen ons bedrijf te plaatsen en daar waar mogelijk een betaalde baan aan te bieden.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Ons bedrijf is al sinds de start bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit ligt dan ook verankerd in ons bedrijfsplan. De drie p’s (people, planet, profit) komen overal terug in onze bedrijfsvoering, waarbij wij mensen (people) voorop stellen. Vanzelfsprekend proberen wij zo duurzaam mogelijk te ondernemen en hebben we verschillende processen om het milieu zo weinig mogelijk te belasten en de afvalstromen te beperken. Bovendien komen de meeste producten die we gebruiken in onze keuken van lokale bedrijven. Vooral onze versproducten zijn lokaal of komen uit de regio.

Persoonlijke achtergrond

Het menselijk stuk verantwoord ondernemen komt deels voort uit mijn persoonlijke achtergrond. Ik werd redelijk jong ziek, en toen ik jaren later gezond genoeg was om weer (deels) te gaan werken bleek dit makkelijker gezegd dan gedaan. Jarenlang zocht ik naar een leuke baan, om vervolgens bijna gedesillusioneerd dan maar met de kinderen thuis te blijven zitten. Niet werken isoleert je ook sociaal. Ik vind het dus ontzettend belangrijk dat wij mensen helpen om weer vooruit te komen. Of dit nu gaat om een werkervaringsplek, gewoon om weer in een werkritme te komen, stage, plaatsing via rebound, school, of een plek waar ook een echte baan in het verschiet ligt zoals bij één van onze huidige medewerkers die via Afeer voor ons is komen werken.

Angela

Angela is gek op de horeca en een gastvrouw in hart en nieren. Ik heb er ontzettend veel lol in haar hier rond te zien lopen. Je ziet haar iedere dag een stukje groeien en daar kan ik ontzettend van genieten. Angela laat zien dat de horeca voor haar is weggelegd.

Toegevoegde waarde Afeer

Wat ik mooi vind om te zien is dat zowel de begeleiders van de gemeente Oldambt als die van Afeer duidelijk hun best doen om mensen te plaatsen waar ze goed passen, maar ze ook daarna goed blijven begeleiden. Voortgangsgesprekken worden steevast ingepland, mensen worden niet aan hun lot overgelaten. Als ik een personeelsadvertentie zet, dan krijg ik bijna gelijk een mailtje van Amanda Moed van Afeer, die nog wel iemand in haar dossier heeft die precies bij ons past. Dat vind ik ontzettend leuk, het persoonlijke contact met de begeleiders die echt weten wat we zoeken en die goed zien wat voor bedrijf we zijn.

Click to listen highlighted text!