Selecteer tekst op de pagina om deze te beluisteren.

Werkgever van Waarde: Daamen Car Cleaning

Bas Daamen vestigde zich op 2 juli 2018 in Ter Apel met zijn autopoetsbedrijf Daamen Car Cleaning. Voor zowel particulieren als bedrijven kan Daamen Car Cleaning een totale make-over verzorgen: interieur reinigen, poetsen, cleanen, verwijderen van krassen, coatings, restylen van deukjes, koplamp polijsten, het is allemaal mogelijk. Bas begon als een eenmansbedrijf, maar na gesprekken met de werkgeversadviseur van Afeer werd al snel duidelijk dat hij op termijn behoefte zou hebben aan personeel.

Loonkostensubsidie en doelgroepregister

Bas vertelde dat hij in eerdere functies jongeren op de werkvloer begeleidde en ervaring heeft met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De werkgeversadviseur informeerde Bas dat Afeer ook mensen ondersteunt die zijn opgenomen in het doelgroepregister.

In het doelgroepregister staan over het algemeen mensen van wie de overheid aanneemt dat zij een steuntje in de rug nodig hebben om een baan te vinden. De gedachte is dat werkgevers terughoudend zullen zijn om mensen in dienst te nemen met een ziekteverleden, handicap of mensen met een lage opleiding. In het doelgroepregister worden alleen mensen opgenomen die:
• een Wajong-uitkering hebben én kunnen werken;
• een WSW-indicatie hebben;
• een WIW-baan hebben;
• onder de Participatiewet vallen en niet het wettelijk minimumloon kunnen verdienen;
• afgewezen zijn voor de Wajong tussen 10 september 2014 en 1 juli 2015;
• schoolverlater zijn van het voortgezet speciaal onderwijs (vso), praktijkonderwijs (pro) en entree-opleiding in het mbo van het schooljaar 2014/2015;
• een ID hebben.

Mensen een kans geven!

Bas gaf aan bereid te zijn om juist deze mensen een kans te geven binnen zijn bedrijf. De werkgeversadviseur heeft vervolgens binnen Afeer gecommuniceerd dat er bij Daamen Car Cleaning mogelijkheden zijn voor werkzoekenden die zijn opgenomen in het doelgroepregister. Werkcoach Hans van Onsenoord leverde vervolgens een schoolverlater die is opgenomen in het doelgroepregister. Inmiddels heeft deze jongen een arbeidsovereenkomst en Daamen Car Cleaning ontvangt loonkostensubsidie vanuit de gemeente.

Praktijkcertificaat

Daamen Car Cleaning is een (S-bb) erkend werkleerbedrijf. Er wordt op dit moment onderzocht of bovengenoemde schoolverlater in het bezit kan komen van een startkwalificatie of praktijkverklaring via een werkleertraject. Kortom, Bas Daamen is een betrokken werkgever die bereid is moeilijke plaatsbare mensen te ondersteunen en een kans te geven: met recht een werkgever van waarde. En Afeer zorgt voor een goede match tussen werkzoekende en werkgever!

Click to listen highlighted text!