Selecteer tekst op de pagina om deze te beluisteren.

Techniek Assessment bij Afeer

Sinds kort kunnen werkzoekenden bij Afeer snuffelen aan een aantal technische beroepen. Gedurende een periode van 3 weken mogen ze kiezen uit metaal, hout & bouw en installatietechniek.

Werklab

In het Werklab aan de Garst 1 te Winschoten laten docenten Jan Maan, Tjaard Boog, Reint Sterenborg en Johan Abbink de werkzoekenden kennismaken met verschillende werkzaamheden binnen de techniek. Denk aan het lezen van een bouwtekening, het sleutelen aan een cv-ketel of het timmeren van een vogelhuisje. Maar ook het besturen van een heftruck in een aparte loods.

Maatwerk

Van alle deelnemers wordt een competentielijst bijgehouden. Het techniek assessment wordt afgesloten met een persoonlijk gesprek. Per deelnemer wordt het vervolg bekeken. Dit kan uitstroom naar werk zijn of een vervolgtraining in een specifieke richting. Een mooi voorbeeld van maatwerk is een statushouder die een vervolgtraining in de installatietechniek doet, in combinatie met Nederlandse les. Zo wordt per persoon bekeken wat nodig is om de kansen op werk te vergroten!

Click to listen highlighted text!