Selecteer tekst op de pagina om deze te beluisteren.

Gemeenteraden op werkbezoek bij Afeer

Op 4 februari waren de gemeenteraden op werkbezoek bij Afeer. Afeer is sinds 1 juli 2018 het nieuwe werkbedrijf van de gemeenten Oldambt, Pekela en Westerwolde en geeft in die hoedanigheid uitvoering aan de Participatiewet.

De Aanpakkers

De aftrap van het programma was bij De Aanpakkers in Oude Pekela. Daar werd de groep bestaande uit circa 20 raadsleden welkom geheten door algemeen directeur Johan van Dam. Na een kop koffie en informatie over de werklab- en carrouselmethodiek volgde een rondleiding door het voormalige schoolgebouw aan de Hendrik Hindersstraat 54. In het statige pand is o.a. een kringloopwinkel gevestigd.

Werkleerbedrijf Winschoten

Vervolgens stapte het gezelschap op de bus naar het werkleerbedrijf van Afeer aan de Romijnweg in Winschoten. Daar werden de bezoekers rondgeleid langs de assemblage-afdeling waar led-straatverlichting wordt gemonteerd, de drukkerij, de stoffeerderij en de voedselveilige inpakafdeling.

Vervolg

Het was een geslaagde en leerzame middag voor de raadsleden. Op 13 februari staat een tweede werkbezoek bij Afeer gepland voor raadsleden die op 4 februari verhinderd waren.

Click to listen highlighted text!