Selecteer tekst op de pagina om deze te beluisteren.

Werkbezoek Tjeerd van Dekken aan Taalhuis Oldambt

Op vrijdag 7 februari bracht gedeputeerde van de provincie Groningen Tjeerd van Dekken een werkbezoek aan het Taalhuis Oldambt. Afeer-werknemer Edwin de Jonge heeft sinds de start van het Taalhuis in 2016 les in lezen en schrijven, en had een verrassing voorbereid voor Van Dekken. Hij las een verhaal voor over de aarde, de sterren en de zon: vroeger dachten de mensen dat de aarde plat was en je eraf kon vallen. Bovendien dacht men dat de zon om de aarde draaide. Tegenwoordig weten we dat het precies andersom is. Met dit verhaal toonde Edwin heel fraai aan dat lezen de toegangspoort is tot kennis op allerlei gebied, zelfs tot in het oneindige heelal.

Uitreiking certificaat

Tjeerd van Dekken was onder de indruk en had op zijn beurt een verrassing voor Edwin: een certificaat als beloning voor zijn voorleesactie.

Opleiden en ontwikkelen zijn speerpunten bij Afeer. Als werkleerbedrijf probeert Afeer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar werk, waarbij uitstroom naar betaald werk de ambitie is. Soms is dit niet mogelijk en werken mensen ‘beschut binnen’, maar ook dan zijn er doelen: zelfredzaamheid, mensen mee laten doen. Daarvoor is een aantal basisvaardigheden nodig: lezen, schrijven, rekenen en tegenwoordig natuurlijk ook: computeren.

Taalpunten Afeer

Om de drempel te verlagen heeft Afeer in oktober 2019 op de Romijnweg 17 te Winschoten en bij het Werklab Pekela (De Aanpakkers) taalpunten geopend. Medewerkers kunnen zich hier melden voor het spreekuur van het Taalhuis. Ze kunnen individuele begeleiding krijgen van een taalmaatje, maar er zijn ook groepslessen op het gebied van alfabetisering en computeren. Zo helpt Afeer haar werknemers mee te doen in onze moderne wereld.


Click to listen highlighted text!