Selecteer tekst op de pagina om deze te beluisteren.

De Playbackshow: al 38 jaar een succesformule!

Het is inmiddels een traditie: elke laatste vrijdag van februari organiseert personeelsvereniging Metatex een Playbackshow. Zo ook dit jaar op vrijdagavond 22 februari. Vanaf 19.00 uur vulde de grote zaal van buurthuis De Binding in Pekel zich met een kleine 200 belangstellenden. De stemming zat er al snel in. En naarmate de avond vorderde, kwam het publiek steeds meer los: meeklappen, meezingen, inhaken, polonaise, kortom het was echt feest!

"Hennie Huisman"

Net als vorige jaren bestond het programma uit 3 blokjes van 4 artiesten, aan elkaar gepraat door Ale Jongedijk, de “Hennie Huisman” van Afeer. Ook in de pauzes hoefde het publiek zich niet te vervelen. De Rio’s verzorgden een paar spetterende optredens, en natuurlijk was er ook aan de inwendige mens gedacht. Voor de liefhebbers waren er traditiegetrouw de kroketten, een gehaktbal of een slaatje.

And the winner is

Na het laatste optreden wachtte de 3-koppige jury een lastige klus. Alle artiesten hadden sinds januari wekelijks hun act geoefend en kwamen dus supergoed voor de dag. Met behulp van een schminkteam waren ze bijna niet van de echte artiesten te onderscheiden. Rond middernacht was de jury eruit. De winnaar van de 38e editie van de Playbackshow was Jannie met haar vertolking van The Power of Love van Jennifer Rush. Van harte gefeliciteerd Jannie!

Voor iedereen een beker en bloemen

Wat goed is, moet goed blijven. Dus waarom zou je een ijzeren succesformule veranderen? Volgend jaar is er weer een Playbackshow met dezelfde deelnemers en hetzelfde motto: meedoen is belangrijker dan winnen! Daarom gingen ook dit jaar alle deelnemers naar huis met een beker en een welverdiende bos bloemen!

Click to listen highlighted text!