Selecteer tekst op de pagina om deze te beluisteren.

Werkom en Afeer

Werkom en Afeer lijken op elkaar. Beide bedrijven geven uitvoering aan de Participatiewet en de Wsw: Werkom voor de gemeenten Zaanstad en Purmerend; Afeer voor de gemeenten Oldambt, Pekela en Westerwolde. Beide bedrijven startten bovendien in 2018: Werkom op 1 januari en Afeer op 1 juli. Interessant en leerzaam daarom om elkaar eens op te zoeken. En dat gebeurde op maandag 17 februari.

Een kijkje in de keuken

Het MT van Afeer ontving het MT van Werkom op de locatie Werklab Pekela/De Aanpakkers. Na een presentatie over de Werklabmethodiek van Afeer vertrok het gezelschap naar het Werklab Oldambt in Winschoten voor een presentatie over de werkgeversbenadering en een rondleiding door het nieuwe Technieklab.

Kennisuitwisseling

Het werkbezoek werd afgesloten met een lunch in het werkleerbedrijf van Afeer. Tijdens de broodjes en de soep was er gelegenheid om na te praten. Beide MT’s waren het erover eens: het was een waardevolle ontmoeting met veel ruimte voor kennisuitwisseling, want waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als je collega’s dit al hebben gedaan?


Click to listen highlighted text!