Selecteer tekst op de pagina om deze te beluisteren.

Afeer carrousel: Margarita Rodriguez

Het carrousel bij Afeer biedt werkzoekenden de mogelijkheid om in een bestek van 4 weken mee te draaien in het arbeidsproces. Het doel is om de werkzoekende de basisvaardigheden mee te geven in variërende werksoorten. 4 x per jaar richten wij onze schijnwerper op een succesverhaal uit de carrousel:

Er zijn drie dingen die direct opvallen als we Margarita Rodriguez spreken voor dit interview, haar mooie lach, haar enthousiasme en haar gedrevenheid. We spreken Margarita in de gezellige entourage van Martin’s Broodjes ENZO aan het Israelplein in Winschoten. Margarita is geboren in Ecuador en sinds 5 jaar in Nederland woonachtig. Margarita spreekt al heel goed Nederlands, al gaat het Gronings haar wat moeilijker af. Elke dinsdag gaat ze naar Nederlandse les aan de Campus, al leert ze op de werkvloer natuurlijk ook heel veel. In Ecuador was Margarita werkzaam als accountant. Bij het interview schuift ook Martin Doornbos, de eigenaar van het horecabedrijf aan. Martin bood Margarita de kans om werkervaring in de horeca op te doen.

Carrousel Afeer

Bij Afeer heeft Margarita het ontwikkeltraject doorlopen en daarna in de carrousel gekomen. Mensen met een uitkering kunnen dan bij Afeer ‘snuffelen’ aan de kansrijke beroepen die er zijn. Dit traject duurt gemiddeld ¾ jaar. Kansrijke beroepen zijn o.a. horeca, groen, installatietechniek, metaal en schilderen. Via het carrousel kwam Margarita eerst te werken in de bedrijfskantine van Afeer aan de Romijnweg. Hier deed ze haar eerste horecaervaring op. Daarna werd Margarita geplaatst bij Martin’s Broodjes ENZO. Margarita doet alle werkzaamheden bij Martin’s Broodje ENZO die er zijn. Van bediening tot afwassen en van kassawerk tot afruimen.

Martin’s Broodjes ENZO in Winschoten

Martin Doornbos is sinds 2018 eigenaar van het horecabedrijf in Winschoten. Martin is een man met een groot sociaal hart. Iemand die mensen graag een kans geeft. Martin zijn motto is ‘willen, durven en kunnen’. Iedereen in zijn bedrijf is gelijk aldus Martin. Dat Margarita zich heeft bewezen blijkt wel. Ze heeft bij Martin een contract gekregen. Margarita is heel enthousiast als het gaat om het klantencontact en heeft ontzettend veel plezier in haar werk bij Martin. Margarita wil, durft en heeft bewezen dat ze het kan, aldus Martin. Afeer kan niet zonder ondernemers als Martin. Op zijn beurt is Martin weer heel tevreden over de begeleiding vanuit Afeer voor zowel hem als Margarita. We namen afscheid met een bos bloemen en wensen Margarita heel veel succes in haar werk.
Afeer- Werkplek van waarde.

Click to listen highlighted text!