menu
Afeer Winschoten
 • Garst 6
 • 9673 AE Winschoten
 • (0597) 453 666

Afeer en Corona

Afeer volgt de richtlijnen van het kabinet, het RIVM en de GGD.

Wij houden ons aan de volgende hygiënemaatregelen

 • Wij wassen en ontsmetten onze handen regelmatig met water, zeep en desinfectiegel
 • Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
 • Gebruiken papieren zakdoekjes
 • Dragen mondkapjes zodra we even van onze werkplek weglopen
 • Raken ons gezicht zo weinig mogelijk aan met de handen
 • Schudden geen handen
 • Vermijden contact met personen die ziek zijn
 • Houden 1,5 meter afstand van elkaar

Bereikbaarheid locaties

Afeer volgt de richtlijnen van het RIVM. Afhankelijk van het aantal personen kunnen afspraken doorgaan. Daarbij houden wij ons aan een onderlinge afstand van 1,5 meter en zorgen ervoor dat onze vergaderruimtes goed worden geventileerd. We gebruiken Microsoft Teams voor vergaderen op afstand.

Vragen?

Bij vragen kun je contact opnemen met je vaste contactpersoon bij Afeer. Hij of zij (of een vervanger) is telefonisch bereikbaar om je vragen te beantwoorden, of je nu werkzoekende, werkgever, klant, leverancier en/of samenwerkingspartner van Afeer bent. Mocht dat toch niet lukken, probeer het dan via ons algemene nummer (0597) 453 666. Op dit nummer zijn wij te bereiken van maandag t/m donderdag van 7.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 7.30 tot 15.00 uur.

Informatie voor ondernemers

Tenslotte nog een aantal handige linkjes voor financiële hulp aan ondernemers vanuit onze gemeenten, het UWV en Werk in Zicht:

https://www.gemeente-oldambt.nl/hulp-voor-ondernemers
https://www.pekela.nl/Bedrijven/Financiele_ondersteuning
https://www.westerwolde.nl/regelingen-en-informatie-voor-ondernemers
https://www.uwv.nl/werkgevers/overige-onderwerpen/now/index.aspx
https://www.werkinzicht.nl/project/coronacrisisinformatie/

De Tozo is er om bedrijven te helpen de coronacrisis te overleven. Helaas lukt dat niet voor alle bedrijven. Gaat het niet goed met uw bedrijf? Dan is misschien nu wel het moment om een nieuw beroep of nieuwe baan te overwegen. Dit heet heroriëntatie. U kunt hiervoor op verschillende manieren hulp krijgen. De gemeente biedt extra ondersteuning aan om zelfstandig ondernemers voor te bereiden op een nieuwe toekomst. Dit kan bijvoorbeeld gaan om coaching, advies, hulp bij bedrijfsbeëindiging of bij- of omscholing en heroriëntatie. Deze hulp is voor alle zelfstandig ondernemers, ongeacht of zij wel of niet voor Tozo in aanmerking komen. De gemeente inventariseert dan samen met de zelfstandig ondernemer of, en zo ja, welke ondersteuning nodig is. Als u hulp nodig heeft of hierover van gedachten wilt wisselen, dan kunt u contact opnemen met de gemeente waarin u woonachtig bent.

Bezoekersprotocol

Door de nieuwe corona ontwikkelingen is er een aangepast bezoekersprotocol ontwikkeld. Deze kan hier gedownload worden.

Werk je bij Afeer en heb je vragen?

Werk je bij Afeer en heb je vragen? Kijk op de website van Afeer en IntrAfeer. Daar staat een lijst met veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met je leidinggevende. Je leidinggevende blijft je 1e aanspreekpunt binnen Afeer.

Veelgestelde vragen

 • Een paar woorden vooraf

  Afeer volgt de richtlijnen van het kabinet, het RIVM en de GGD. Houd voor het laatste nieuws IntrAfeer, de tv-schermen in de kantines en de website van Afeer in de gaten.

 • Coronaprotocollen

  Afeer heeft een algemeen coronaprotocol opgesteld, plus een specifiek bezoekersprotocol en een vervoersprotocol. In het vervoersprotocol staan de regels die gelden voor medewerkers die gebruik maken van personenvervoer. Het bezoekersprotocol wordt vooraf aan een afspraak aan bezoekers gemaild en is verkrijgbaar bij de recepties van de verschillende Afeer-locaties.

 • Hoe bereidt Afeer zich voor op de 1,5-metersamenleving?

  Het wordt steeds duidelijker dat we ons erop moeten voorbereiden dat we voor langere tijd met de coronamaatregelen moeten gaan werken. Het kernteam corona van Afeer krijgt daarom advies van een denktank: de Taskforce Post Corona. Deze Taskforce Post Corona doet voorstellen aan het MT voor een veilig werkomgeving. Het MT neemt de beslissingen, waar nodig uiteraard in overleg met de Ondernemingsraad. De Ondernemingsraad is vertegenwoordigd in de Taskforce Post Corona.

 • Wat zijn de hygiënevoorschriften ook alweer?

  • Draag een mondkapje als je van je werkplek wegloopt; op je werkplek mag je een mondkapje dragen, maar het hoeft niet
  • Was en ontsmet je handen regelmatig met water, zeep en desinfectiegel
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan met je handen
  • Schud geen handen
  • Vermijd contact met personen die ziek zijn
  • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar
 • Ik heb last van benauwdheid, koorts of andere griepachtige klachten. Wat moet ik doen?

  Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag. Dan zijn er 2 mogelijkheden:

  1. De test is negatief: je hebt geen corona. Ben je verder klachtenvrij, dan kun je weer aan het werk.
  2. De test is positief: je hebt wel corona. Blijf thuis en meld je ziek bij je werkleider. Je houdt contact met je werkleider over je gezondheid. De GGD start een contactonderzoek.
 • Mijn partner of iemand anders in mijn gezin heeft benauwdheid, koorts of andere griepachtige klachten. Zelf heb ik geen klachten. Wat moet ik doen?

  Je blijft thuis als je huisgenoot naast milde coronaklachten ook koorts of last van benauwdheid heeft. Behalve als het gaat om een klein kind (t/m groep 2 van de basisschool), dan hoeft alleen het kind zelf thuis te blijven.

 • Ik ben in de buurt geweest van iemand die corona heeft (minimaal 15 minuten binnen 1,5 meter). Wat moet ik doen?

  1. Je kunt besmet zijn met het coronavirus en besmettelijk zijn voor andere mensen, ook al heb je misschien geen klachten. Daarom moet je 10 dagen in quarantaine.
  2. Blijf dus thuis tot en met dag 10 nadat je dichtbij de besmette persoon bent geweest. De GGD vertelt je tot wanneer dat is.
  3. Je kunt je op of na dag 5 nadat je dichtbij de besmette persoon bent geweest, laten testen. Maak hiervoor een afspraak via 0800-2035. Als de testuitslag goed is, hoef je niet meer thuis te blijven. Zorg ervoor dat je tot en met dag 10 geen contact hebt met oude of zieke mensen.
 • Zijn er kosten verbonden aan een coronatest?

  Nee, je kunt je gratis laten testen.

 • Mag ik thuiswerken?

  Als je werk niet productie- en/of plaatsgebonden is, stimuleren wij dat je thuis werkt. Altijd in overleg met je leidinggevende natuurlijk. In veel gevallen gaat het om kantoorfuncties en kunnen we thuiswerken ook mogelijk maken via internet. Onze kantoorplekken zijn ook coronaproof en je kunt altijd aan het werk. Belangrijk is dat je goed communiceert met je leidinggevende en je collega’s.

   

  Als je werk wél productie- en/of plaatsgebonden is, is het niet mogelijk thuis te werken. Afeer doet er alles aan om het werken zo veilig mogelijk te maken. Op alle ruimtes staat aangegeven hoeveel mensen er maximaal tegelijk aanwezig mogen zijn, er zijn desinfectiemiddelen etc. Heb je vragen over jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met het MT-lid waar jouw afdeling onder valt.

 • Ik kan niet naar mijn werk komen, wat nu?

  Overleg met je leidinggevende om te bekijken wat voor jou en Afeer de beste oplossing is.

 • Ik ben gedetacheerd, wat geldt voor mij?

  Voor de gedetacheerden gelden de richtlijnen van de inlener. Als je in een groep gedetacheerd bent, ga naar je werkleider. Ben je individueel gedetacheerd, ga dan naar jouw contactpersoon bij het bedrijf waar je gedetacheerd bent of vraag je detacheringsconsulent.

 • Kunnen afspraken en bijeenkomsten doorgaan?

  Afeer volgt de richtlijnen van het RIVM. Afhankelijk van het aantal personen kunnen afspraken doorgaan. Daarbij houden wij ons aan een onderlinge afstand van 1,5 meter en zorgen ervoor dat onze vergaderruimtes goed worden geventileerd. We gebruiken Microsoft Teams voor vergaderen op afstand.

 • Wat als de situatie verandert?

  Als algemene richtlijn geldt: als de situatie bij Afeer verandert, dan hoor je dat via Afeer. Ga niet in op geruchten en aannames, baseer je op feiten. Het kernteam corona overlegt regelmatig en bekijkt de situatie ieder keer weer opnieuw.

   

  We volgen de richtlijnen van het kabinet, het RIVM en de GGD. Houd de website van Afeer, de tv-schermen in de kantines en IntrAfeer in de gaten voor het laatste nieuws.

 • Vragen?

  Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met je leidinggevende/werkleider. Je leidinggevende blijft je 1e aanspreekpunt binnen Afeer.

   

  Leidinggevenden kunnen hun vragen stellen aan het kernteam. Dit kernteam bestaat uit Johan van Dam, Otto Albeda, Gina Olthoff, Jeroen van der Woude en Jurrie Nieboer.

Afeer heeft maatregelen getroffen inzake corona, meer informatie op deze speciale pagina.

Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren