menu
Afeer Winschoten
 • Garst 6
 • 9673 AE Winschoten
 • (0597) 453 666

Afeer en Corona

Afeer volgt de richtlijnen van het kabinet, het RIVM en de GGD. Tijdens de persconferentie van vrijdag 12 november zijn de corona-maatregelen verder aangescherpt. Wat betekent dit voor Afeer? We zetten het even op een rijtje,

1,5 meter en mondkapjes

Het belangrijkste is dat wij 1,5 meter afstand houden. Dat geldt voor werkplekken en in vergaderruimtes. Wij dragen een mondkapje als dat niet lukt, als we ons verplaatsen, geen vaste werkplek hebben en in het vervoer. Ook heel belangrijk: wij letten op hygiëne, zoals veel handen wassen etc. Bij klachten blijven wij thuis, laten we ons testen en wachten thuis op de uitslag.

Waar nodig zullen we ruimtes voorzien van stickers met informatie over het maximum aantal personen. In de kantines kunnen helaas ook maar een beperkt aantal mensen tegelijk zijn, daarom zullen de leidinggevenden de pauzes opnieuw gaan indelen. Bij alle geplande cursussen en bijeenkomsten zal per geval worden bekeken of ze kunnen doorgaan.

Begrip voor elkaar

Sinds maart 2020 hebben we al te maken met corona. Natuurlijk heeft iedereen daar genoeg van. De meningen over de maatregelen en het vaccin lopen soms erg uiteen. Daardoor kan een gesprek soms een stevige discussie worden. Op de werkvloer bij Afeer laten we het niet zover komen. Als we rekening houden met elkaar, dan hebben we ook respect voor elkaars mening.  

Vragen?

Bij vragen kun je contact opnemen met je vaste contactpersoon bij Afeer. Hij of zij (of een vervanger) is telefonisch bereikbaar om je vragen te beantwoorden, of je nu werkzoekende, werkgever, klant, leverancier en/of samenwerkingspartner van Afeer bent. Mocht dat toch niet lukken, probeer het dan via ons algemene nummer (0597) 453 666. Op dit nummer zijn wij te bereiken van maandag t/m donderdag van 7.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 7.30 tot 15.00 uur.

Informatie voor ondernemers

Tenslotte nog een aantal handige linkjes voor financiële hulp aan ondernemers vanuit onze gemeenten, het UWV en Werk in Zicht:

https://www.gemeente-oldambt.nl/hulp-voor-ondernemers
https://www.pekela.nl/Bedrijven/Financiele_ondersteuning
https://www.westerwolde.nl/regelingen-en-informatie-voor-ondernemers
https://www.uwv.nl/werkgevers/overige-onderwerpen/now/index.aspx
https://www.werkinzicht.nl/project/coronacrisisinformatie/

Werk je bij Afeer en heb je vragen?

Werk je bij Afeer en heb je vragen? Kijk op de website van Afeer en IntrAfeer. Daar staat een lijst met veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met je leidinggevende. Je leidinggevende blijft je 1e aanspreekpunt binnen Afeer.

Veelgestelde vragen

 • Een paar woorden vooraf

  Afeer volgt de richtlijnen van het kabinet, het RIVM en de GGD. Houd voor het laatste nieuws IntrAfeer, de tv-schermen in de kantines en de website van Afeer in de gaten.

 • Hoe bereidt Afeer zich voor op de 1,5-metersamenleving?

  Het wordt steeds duidelijker dat we ons erop moeten voorbereiden dat we voor langere tijd met de coronamaatregelen moeten gaan werken. Het kernteam corona van Afeer krijgt daarom advies van een denktank: de Taskforce Post Corona. Deze Taskforce Post Corona doet voorstellen aan het MT voor een veilige werkomgeving. Het MT neemt de beslissingen, waar nodig uiteraard in overleg met de Ondernemingsraad. De Ondernemingsraad is vertegenwoordigd in de Taskforce Post Corona.

 • Ik heb last van benauwdheid, koorts of andere griepachtige klachten. Wat moet ik doen?

  Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag.

 • Mijn partner of iemand anders in mijn gezin heeft benauwdheid, koorts of andere griepachtige klachten. Zelf heb ik geen klachten. Wat moet ik doen?

  Je blijft thuis als je huisgenoot naast milde coronaklachten ook koorts of last van benauwdheid heeft. Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag.

 • Zijn er kosten verbonden aan een coronatest?

  Nee, je kunt je gratis laten testen.

 • Mag ik thuiswerken?

  Als je werk niet productie- en/of plaatsgebonden is, is het mogelijk om thuis te werken. Overleg altijd met je leidinggevende!

  Als je werk wél productie- en/of plaatsgebonden is, is het niet mogelijk thuis te werken. Afeer doet er alles aan om het werken zo veilig mogelijk te maken. Heb je vragen over jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met het MT-lid waar jouw afdeling onder valt.

 • Ik kan niet naar mijn werk komen, wat nu?

  Overleg met je leidinggevende om te bekijken wat voor jou en Afeer de beste oplossing is.

 • Ik ben gedetacheerd, wat geldt voor mij?

  Voor de gedetacheerden gelden de richtlijnen van de inlener. Als je in een groep gedetacheerd bent, ga naar je werkleider. Ben je individueel gedetacheerd, ga dan naar jouw contactpersoon bij het bedrijf waar je gedetacheerd bent of vraag je detacheringsconsulent.

 • Kunnen afspraken en bijeenkomsten doorgaan?

  Afeer volgt de richtlijnen van het RIVM. Afspraken kunnen dus weer doorgaan. We zorgen ervoor dat onze vergaderruimtes goed worden geventileerd. We gebruiken Microsoft Teams voor vergaderen op afstand.

 • Wat als de situatie verandert?

  Als algemene richtlijn geldt: als de situatie bij Afeer verandert, dan hoor je dat via Afeer. Ga niet in op geruchten en aannames, baseer je op feiten. Het kernteam corona overlegt regelmatig en bekijkt de situatie ieder keer weer opnieuw.

  We volgen de richtlijnen van het kabinet, het RIVM en de GGD. Houd de website van Afeer, de tv-schermen in de kantines en IntrAfeer in de gaten voor het laatste nieuws.

 • Vragen?

  Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met je leidinggevende/werkleider. Je leidinggevende blijft je 1e aanspreekpunt binnen Afeer.

   

  Leidinggevenden kunnen hun vragen stellen aan het kernteam. Dit kernteam bestaat uit Johan van Dam, Otto Albeda, Gina Olthoff en Jeroen van der Woude.

Afeer heeft maatregelen genomen tegen corona. Lees hier verder.

Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren